Zvažuje Arizona výmenu svojho hviezdneho kapitána?

Tím Arizona Coyotes by mal v novej sezóne vyzerať omnoho odlišne oproti tomu, ako sme ho vídali v sezóne aktuálnej. Neočakáva sa, že späť bude Taylor Hall, no odísť by mohol aj kapitán Oliver Ekman-Larsson.

Elliotte Friedman zo Sportsnet tvrdí, že hviezdny obranca je momentálne hráčom, ktorého meno sa momentálne spája s potenciálnym odchodom z Glendale.

„Jednou zo situácií, ktoré bude medzi sezónami zaujímavé sledovať ohľadom Coyotes, bude budúcnosť Olivera Ekman-Larssona,“ poznamenal Friedman. „Je ich kapitán a má dlhodobú zmluvu, v ktorej zostáva sedem rokov. Má klauzulu o nevymeniteľnosti. Mohlo by to prísť k tomu, čo bude chcieť majiteľ a čo si bude myslieť nový generálny manažér. Bolo mi povedané, že aby som to sledoval.“

Niet pochýb o tom, že aj napriek dlhej zmluvy by o švédskeho rodáka bol v NHL veľký záujem. Konečné slovo by však vo výmene mal nakoniec on vďaka spomínanej klauzule o nemožnosti výmeny bez jeho súhlasu.

Dvadsaťdeväťročný Ekman-Larsson, ktorý bol šestkou draftu 2009, strávil celú kariéru v Arizone. Kapitánom Coyotes je od sezóny 2018/19. V tej uplynulej odohral 66 zápasov so ziskom 30 bodov (9+21). V dohrávke si pripísal gól a tri asistencie v deviatich stretnutiach.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 08. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL