Mohol by sa Marc-Andre Fleury vrátiť do Pittsburghu?

Podľa Marka Maddena z TribLive je šanca, hoci malá, že by sa brankár Marc-Andre Fleury mohol vrátiť späť do Pittsburghu, ak by sa ho Vegas rozhodlo vykúpiť zo zmluvy.

Madden tvrdí, že Golden Knights pravdepodobne budú chcieť predĺžiť zmluvu s Robinom Lehnerom, ktorý sa v play-off prezentoval výbornými výkonmi, pričom Fleuryho zmluva, v ktorej zostáva ešte jeden rok s „cap-hitom“ 7 miliónov dolárov bude stimulovať vedenie k jeho výmene.

Fleury má však 35 rokov a trh bude tento rok bohatý na výhodnejšie brankárske možnosti, čo výmenu robí komplikovanou. Ak by ho teda tím vykúpil zo zmluvy, mohol by sa vrátiť do známeho prostredia.

Penguins sa v tomto roku pravdepodobne rozlúčia s jedným zo svojich brankárov, pričom by to mal byť Matt Murray, pre ktorého vzostup Fleury z tímu odišiel. Teraz by sa mohol vrátiť a vytvoriť tandem s mladým Tristanom Jarrym. Ak sa tak nestane, očakáva sa, že brankársky tandem v Pittsburghu vytvoria Jarry s Caseym DeSmithom.

Fleury bol draftovaný Pittsburghom v roku 2003 z prvého miesta. S tímom získal tri Stanleyho poháre. Opustil ho v roku 2017, keď si ho Golden Knights vybrali ako prvého na rozširovacom drafte.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 09. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL