Černák je súčasťou najlepšej obrany v NHL. Ďalší Slovák je hneď za ním

Zoradiť tímy NHL podľa kvality svojich obrán nie je ľahká úloha, najmä po sezóne, ktorá nebola ani kompletná. Matthew Zator sa však do toho pustil a zostavil rebríček, ktorý musel potešiť aj slovenského fanúšika.

Na prvých dvoch miestach sú totiž tímy, v ktorých hráči spod Tatier zohrávajú významnú úlohu. Najlepšiu obranu má podľa neho Tampa Bay, v ktorej pôsobí aj Erik Černák, ktorý vytvoril už vlani stabilnú dvojicu s Ryanom McDonaghom.

„Lightning obranné jadro závidí celá NHL. Hedman je každoročným kandidátom na Norrisovu trofej, Sergačov sa každou sezónou zlepšuje, McDonagh by bol prvým obrancom vo väčšine tímov a Černák poskytuje ohromnú dvojsmernú hru na pozícii číslo štyri. Potom tu máme Coburna, Bogosiana a Shattenkirka v boji o tretí pár. Hovorte o hĺbke a zručnostiach vo všetkých oblastiach! Majú obdiv NHL, takže nie je žiadnym prekvapením, že sú teraz vo finále konferencie,“ poznamenal Zator.

Na druhom mieste skončil Boston, v ktorom kapitán Zdeno Chára odovzdáva žezlo mladším, šikovným „zadákom“, ako je aj jeho partner z páru, Charlie McAvoy. Spolu tvoria dlhodobo prvý pár.

„Bruins získali Prezidentovu trofej a dostali sa do druhého kola play-off aj pre silu svojej obrany. Top štvorky Chára, McAvoy, Krug a Carlo patrí medzi najlepšie v lige a aj napriek tomu, že Chára má už 43 rokov, stále hráva v priemere cez 20 minút na zápas. McAvoy a Carlo sú dvoma z najlepších mladých obrancov v NHL a Cliffton sa ukázal ako ofenzívna hrozba. Nemyslím si, že obrana bude tak skoro problémom pre Bruins,“ skonštatoval Zator.

Slovenských obrancov nájdeme aj v ďalších tímoch. Andrej Sekera poskytuje solídnu hĺbku pre Dallas, ktorý skončil v rebríčku na ôsmom mieste. Washington, za ktorý si v tejto sezóne zahral v hŕstke zápasov aj Martin Fehérváry, je jedenásty a Toronto so sporadicky nastupujúcim Martinom Marinčinom je šestnáste. Na predposlednom mieste skončila Ottawa, za ktorá si zahral aj Christián Jaroš.

Takto vyzerá celý rebríček:

1. Tampa Bay Lightning
2. Boston Bruins
3. Carolina Hurricanes
4. St. Louis Blues
5. Nashville Predators
6. Vegas Golden Knights
7. Columbus Blue Jackets
8. Dallas Stars
9. New York Islanders
10. Philadelphia Flyers
11. Washington Capitals
12. Minnesota Wild
13. Colorado Avalanche
14. Vancouver Canucks
15. Arizona Coyotes
16. Toronto Maple Leafs
17. Florida Panthers
18. Calgary Flames
19. Pittsburgh Penguins
20. New York Rangers
21. Winnipeg Jets
22. Chicago Blackhawks
23. Montreal Canadiens
24. Edmonton Oilers
25. Buffalo Sabres
26. San Jose Sharks
27. Anaheim Ducks
28. New Jersey Devils
29. Los Angeles Kings
30. Ottawa Senators
31. Detroit Red Wings


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 09. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL