Stále ho chcú: Markström a Canucks rokujú o novej zmluve

Skvelé výkony Thatchera Demka nebudú mať vplyv na rokovania o novej zmluve medzi Vancouverom a Jacobom Markströmom. Povedal to generálny manažér Jim Benning s tým, že rozhovory s brankárskou jednotkou už začali.

Benning prezradil, že sa s agentom potenciálneho neobmedzeného voľného hráča, Patom Morrisom, zhováral už v pondelok, len tri dni po vypadnutí Canucks z play-off.

„Chceme ho mať späť a začíname na tom pracovať tento týždeň,“ poznamenal generálny manažér.

Markström nebol schopný hrania v posledných troch zápasoch série proti Vegas, v ktorej dostal priestor v bráne Demko a zažiaril. Rozprúdil tak diskusie o tom, či by sa Vancouver nemohol vzdať Švéda na úkor mladšieho Američana. Benning však tvrdí, že výkony mladíka nezmenili priority tímu.

„Bolo pekné vidieť ho, ako dostal šancu a chopil sa jej. Venovali sme veľa času jeho rozvoju a viem, že s ním (tréner brankárov) Ian Clark pracoval skutočne tvrdo. Každému padlo dobre vidieť, ako prišiel a chytal,“ skonštatoval.

Ovplyvní aj Toffoliho?

Neobmedzeným voľným hráčom môže byť aj útočník Tyler Toffoli. Ten dal podľa Ricka Dhaliwala z TSN tímu jasne najavo, že je otvorený zotrvaniu vo Vancouveri.

Nie je však jasné, akú zmluvu by chcel podpísať. V poslednom ročníku zarábal 4,6 milióna dolárov a Canucks by si ho nemuselo môcť dovoliť, ak by chcel zarábať významne viac. Rozhodnutie bude záležať aj od toho, ako dopadnú rokovania s Markströmom.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 09. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL