Ružička dal Flames veľkú nádej, že bude čoskoro v NHL, tvrdí Francis

Slovenský útočník Adam Ružička má za sebou prvú sezónu medzi mužmi v nižšej Americkej hokejovej lige. V záložnom tíme Calgary Flames mu chvíľu trvalo, kým sa rozbehol, no potom svojimi výkonmi tešil aj vedenie prvého tímu.

Flames draftovali Ružičku zo 109. miesta v roku 2017. V tom čase patril medzi najväčšie nádeje slovenského hokeja, ale vyskytovali sa u neho aj pochybnosti. Tie zmazal v uplynulom ročníku, keď zažil dobrý nástup medzi profesionálmi. Eric Francis zo Sportsnet si dokonca myslí, že by si tým mohol otvoriť dvere do tímu Flames skôr, ako sa možno čakalo.

„Ranou pre 194-centrimetrového, 92-kilogramového Slováka bola jeho nevyrovnanosť výkonov, pri ktorej zažil zlepšenie v druhej polovici jeho prvej sezóny v AHL v Stocktone. V poslednom mesiaci už za klub hrával vo všetkých kľúčových úlohách, čím dal manažmentu veľa nádeje, že by jeho veľké telo mohlo čoskoro korčuľovať vo veľkej lige,“ skonštatoval Francis.

Dvadsaťjedenročný bratislavský rodák odohral za Stockton 54 zápasov, v ktorých strelil 10 gólov a nazbieral 27 bodov. Vo svojej nováčikovskej zmluve má platné ešte dva roky, pričom u Flames by mohol hrať na poste centra i pravého krídelníka.

Francis dokonca pri posudzovaní všetkých zmlúv Flames spomenul Ružičku s možnosťou, že by časom mohol nahradiť v tíme Dereka Ryana, ktorý by mu možno už v najbližšej sezóne mohol byť mentorom. Následne by z pozície centra mohol vyradiť Marka Jankowskiho, ktorý by sa presunul na krídlo. Najväčším konkurentom mu v tom bude zrejme Glenn Gawdin.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 10. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL