Černák je bližšie: V závere rozhodol Kučerov, Tampa prišla o hviezdu

Neskorý gól Nikitu Kučerova pomohol Tampe zveľadiť si vedenie v sérii finále Východnej konferencie proti Islanders. Erik Černák nebodoval.

Finále Východnej konferencie

Zápas č. 2
1
2
3
Stav série
Tampa Bay Lightning
1
0
1
2
••••
New York Islanders
1
0
0
1
••••
Podrobné štatistiky

Nikita Kučerov skóroval 8,8 sekundy pred koncom tretej tretiny, aby rozhodol o výhre 2:1, po ktorej Tampa Bay vedie v sérii finále Východnej konferencie proti Islanders už 2:0 na zápasy. Victor Hedman v závere prvej tretiny odpovedal na gól Matta Martina a predĺžil si gólovú sériu na štyri zápasy. Andrej Vasilevskij kryl 27 striel, Semion Varlamov 19. Slovenský obranca Erik Černák odohral 15 minút a 36 sekúnd, počas ktorých vyslal na bránu jednu strelu, urobil dva bodyčeky a zblokoval dve strely súpera. Jeho tím dohrával zápas s deviatimi útočníkmi po tom, čo Alex Killorn dostal v prvej tretine trest do konca zápasu za narazenie Brocka Nelsona a Brayden Point opustil duel v tretej tretine pre nešpecifikované zranenie. Lightning do duelu vstúpili so siedmimi obrancami. Do zostavy Islanders sa vrátil Andrew Ladd, ktorý v nej nahradil Dericka Brassarda. Ďalší zápas série sa odohrá v piatok. Tampa má bilanciu 5-0 v sériách, v ktorých viedla 2:0 na zápasy.

Odporúčame:
Killorn poslal Nelsona k ľadu. Rozhodca ho poslal pod sprchy + video

Rozhodujúci gól Kučerova:


Pre Islanders sa zápas začal vyvíjať lepšie, ako ten úvodný, keď skóre otvoril Martin už v druhej minúte. Tím gól povzbudil a bol aktívnejší. V šiestej minúte dostal šancu hrať päťminútovú presilovku pri vylúčení Killorna, ale nevyužil ju. Následne ani Tampa nevyužila svoju početnú prevahu. Do prestávky sa jej však podarilo vyrovnať, keď v 19. minúte uspel strelou spoza ľavého kruhu Hedman.

V úvode druhej tretiny si museli Islanders poradiť s oslabením, ale inak boli aktívnejším tímom. V 24. minúte nám duel spestrila bitka medzi Schennom a Martinom. O dve minúty neskôr sa dostal po prihrávke Cizikasa spoza brány do veľkej šance Bailey, ale bránu prestrelil. New York nevyužil ďalšiu presilovku, ale v 32. minúte sa pri hre štyroch proti štyrom dostal do úniku Pulock. Svoj tím tentoraz podržal Vasilevskij.

Aj na začiatku tretej tretiny hrali Islanders v oslabení, ale v 50. minúte mali šancu hrať 40 sekúnd v presile o dvoch hráčov. Nevyužili ju. Počas bežnej presilovky však mal výbornú šancu Beauvillier, ktorého vychytal Vasilevskij. Tímy v závere už nechcel urobiť chybu a už keď to vyzeralo na predĺženie, udrel Kučerov, ktorý po výstavnej prihrávke McDonagha rozhodol o víťazovi zápasu.

Andrej Vasilevskij
Semion Varlamov
60:00 27/28 59:42 19/21
Curtis McElhinney
Thomas Greiss
- - - -

Ladd odohral svoj prvý zápas v play-off od roku 2016 a celkovo prvý od 10. marca. ... Kučerov strelil v play-off svoj siedmy víťazný gól v kariéry, čím sa priblížil na rozdiel jediného ku klubovému rekordu, ktorý zdieľajú Tyler Johnson a Martin St. Louis. ... Dlhšiu gólovú sériu v play-off ako Hedman ťahal v histórii NHL len jeden obranca – Paul Coffey v roku 1983 (päťzápasovú). ... Gól Matta Martina ukončil sériu trvajúcu 304 minút a 46 sekúnd, počas ktorej Tampa neprehrávala. Ťahala ju od druhého zápasu série proti Bruins. ... Martin strelil svoj piaty gól v play-off. V základnej časti ich strelil rovnaký počet, ale odohral v nej o 37 duelov viac (55).

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij, 2. N. Kučerov, 3. V. Hedman (všetci TBL)

Nikita Kučerov, útočník Lightning: „S McDonaghom sme sa pozreli navzájom do očí. Vedel som, čo urobí, a on pravdepodobne vedel, čo urobím ja. Urobil peknú krížnu prihrávku a všetko, čo som musel urobiť, bolo trafiť odkrytú bránu. Zahral to skvelo.“

Barry Trotz, tréner Islanders: „Je to ako rana do brucha. Dnes sme mali energiu, hrali sme našu hru, ale nezískali sme výsledok, ktorý sme chceli. Veľmi sa mi páčila naša dnešná hra, možno s výnimkou posledných 30 sekúnd.“



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 09. 2020 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL