Výmena Murraya je pravdepodobnejšia, na odchod sa pripravuje aj Letang

Generálny manažér Pittsburghu, Jim Rutherford, v auguste povedal, že je veľmi dobré šanca odchodu jedného z jeho brankárov, ktorí môžu byť obmedzenými voľnými hráčmi. Výmeny by však nemuseli skončiť len pri tom.

Už od vyrieknutie tých slov sa očakávalo, že Penguins by do budúcna mohli uprednostniť Tristana Jarryho. Josh Yohe z The Athletic teraz tvrdí, že skutočne Rutherford má len malý záujem vymeniť mladšieho z tandemu a viacero ľudí z organizácie verí, že tým vymeneným bude Matt Murray.

Dvadsaťšesťročný Murray doviedol Penguins k dvom Stanleyho pohárom, ale v ročníku 2019/20 dosiahol len 89,9% úspešnosť zákrokov a priemer 2,87 inkasovaného gólu na zápas. V prvých troch zápasoch kvalifikačnej série proti Montrealu mal 91,4% úspešnosť zákrokov.

O rok mladší Jarry odchytal v základnej časti 33 stretnutí s 92,1% úspešnosťou zákrokov a v jedinom zápase play-off kryl 20 z 21 striel.

Yohe tiež informuje, že Penguins sú stále pripravení vzdať sa aj útočníkov Jared McCanna a Nicka Bjugstada. Výmena by sa však mohla dotknúť aj Krisa Letanga. Podľa Roba Rossiho z The Athletic aj samotný hviezdny obranca verí, že by mohol Pittsburgh opustiť.

„Letang povedal svojim blízkym, že počas tohto medzisezónneho obdobia alebo niekedy počas budúcej sezóny by mohol byť vymenený. Tvrdia to viaceré zdroje z tímu,“ poznamenal Rossi.

„Rozhovory s viac ako tuctom tímových a ligových zdrojov odhaľujú, že Letang je na podobnej križovatke, na akej bol Jevgenij Malkin po sezóne 2018/19.“

Letang sa prvýkrát začal spájať s výmenou už v sezóne 2012/13 a stále je v jedinom tíme, za ktorý si v kariére zahral. Jeho „cap-hit“ 7,25 milióna amerických dolárov by mohol trochu komplikovať potenciálnu výmenu. Stále však patrí medzi ligovú elitu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 09. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL