Tanev je ochotný počkať. Podpíše zmluvu s Canucks až po otvorení trhu?

Obranca Christopher Tanev sa môže po tejto sezóne stať neobmedzeným voľným hráčom a chápe, že prioritou Vancouveru bude teraz brankár Jacob Markström. Preto je ochotný počkať na nový kontrakt aj po otvorení trhu.

„Jacob je náš najužitočnejší hráč a bol v posledných rokoch úžasný, takže je zrejmé, že bude prioritou a vy sa musíte pripraviť na menšie čakanie. Nezáleží na tom, či podpíšete zmluvu dnes alebo deň pred otvorením trhu, pokiaľ budete hráčom Canucks. Bude to v tom časovom období a je to niečo, čo som ochotný urobiť,“ povedal Tanev.

Generálny manažér Canucks Jim Benning povedal v utorok, že chce predĺžiť zmluvu s Markströmom, ale pochopil by, ak by Švéd chcel preskúmať iné možnosti. Trh s voľnými hráčmi by sa mal otvoriť 9. októbra, hoci liga to ešte oficiálne nepotvrdila.

Canucks sa tiež pokúsia predĺžiť zmluvu s útočníkom Tylerom Toffolim, ktorý sa tiež môže stať neobmedzeným voľným hráčom. Benning tvrdí, že aby bol schopný upísať si všetkých troch, bude musieť vymeniť niekoho iného, keďže platový strop neporastie.

Tridsaťročný Tanev si v 69 zápasoch základnej časti vyrovnal svoje osobné maximum s 20 bodmi (2+18) a hral v páre s Quinnom Hughesom, ktorý je finalistom na Calderovu trofej. Vo Vancouveri strávil celú kariéru. „Cieľom je zostať hráčom Canucks najdlhšie, ako môžem,“ dodal.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 09. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL