Oilers vzdali svoju snahu o získanie brankára Penguins

Tím Edmonton Oilers mal záujem o brankára Matta Murraya a podľa viacerých zdrojov sa aj informoval u vedenia Pittsburghu o jeho cene. Rovnaké zdroje teraz informujú, že kanadský tím už o brankára Penguins nestojí.

Podľa Jima Mathesona z Edmontonu Journal aj Pierrea LeBruna z TSN sa Edmonton vzdal snahy o zisk dvojnásobného víťaza Stanleyho pohára. LeBrun píše: „Bolo mi povedané, že Oilers a Penguins sa rozprávali o Mattovi Murrayovi, ale cena bola v tomto bode na Edmonton príliš vysoká (prvé kolo draftu?).“

LeBrun si myslí, že Edmonton bude v hľadaní brankára trpezlivý a Oilers stále nevylúčili ani možnosť, že by na ďalšiu sezónu priviedli naspäť Mikea Smitha, z ktorého môže byť neobmedzený voľný hráč. Mikko Koskinen má zmluvu do konca ročníka 2021/22.

Koskinen odchytal v uplynulej sezóne 38 zápasov s 91,7% úspešnosťou zákrokov, Smith odchytal o jeden zápas viac a kryl 90,2 % striel.

Murray je potenciálnym obmedzeným voľným hráčom, rovnako ako jeho partner Tristan Jarry, ku ktorého udržaniu sa Penguins prikláňajú. Jedného z brankárov však zrejme vymenia, čo už naznačil aj generálny manažér.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 09. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL