Legendárny generálny manažér si pridáva do zbierky výročnú trofej

Národná hokejová liga v sobotu zverejnila meno víťaza Ceny Jima Gregoryho, ktorá sa udeľuje najlepšiemu generálnemu manažérovi roka. Prvýkrát v kariére sa z nej tešil legendárny Lou Lamoriello z tímu New York Islanders.

„Ostrovania“ sa v tomto roku dostali po prvýkrát od roku 1993 do konferenčného finále. Lamoriello v lete do tímu priviedol Semiona Varlamova a Dericka Brassarda, predĺžil zmluvu s Andersom Leem, Anthonym Beauvillierom, Jordanom Eberlem a Brockom Nelsonom. Pred prestupovou uzávierkou získal Andyho Greenea a Jean-Gabriela Pageaua, s ktorým následne podpísal šesťročný kontrakt.

Na Long Island prišiel v roku 2018, keď sa stal najskôr prezidentom hokejových operácií a potom aj generálnym manažérom. Krátko na to najal za hlavného trénera Barryho Trotza. V sezóne 2018/19 zažili Islanders zlepšenie o 23 bodov a postúpili do druhého kola play-off.

Lamoriello, ktorý je od roku 2009 členom Hokejovej siene slávy, má na svojom konte tri Stanleyho poháre s New Jersey Devils. V NHL pracuje už 33 sezón ako generálny manažér. Túto funkciu zastával aj v tíme Toronto Maple Leafs.

V hlasovaní skončil druhý Julien BriseBois z Tampy, tretí Jim Nill z Dallasu. Ten bol finalistom len vďaka jednobodovému náskoku pred štvrtým Joeom Sakicom z Colorada.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 09. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL