Rebríček kanadských tímov. Burke mal len jednu dilemu

Kanadskí fanúšikovia majú na pár dní o zábavu postarané. Môžu sa dohadovať, či ich obľúbený tím skončil na oprávnenom mieste v rebríčku, ktorý zostali niekdajší generálny manažér a súčasný televízny analytik Brian Burke.

Burke zoradil všetkých sedem kanadských tímov od najlepšieho po najhorší. Posledné miesto kontroverziu rozhodne nespôsobí – je na ňom Ottawa, ktorá je v ďalšej prestavbe a do play-off sa nedostala od roku 2017. Ani Montreal na predposlednom mieste nie je prekvapením, hoci v tomto roku dokázal v kvalifikačnom predkole vyradiť Pittsburgh.

Na opačnom konci rebríčka to už bolo zaujímavejšie. Spokojní môžu byť fanúšikovia Toronta, ktoré skončilo ako najlepšie pred Edmontonom. Ide o tímy, ktoré sa v ostatných rokoch trápili s tým, aby aj napriek hviezdam v zostavách uspeli v play-off.

Najúspešnejším kanadským tímom v tomto roku bol Vancouver, ktorý sériu 2. kola play-off proti silnému Vegas natiahol na úctyhodných sedem zápasov. Skončil na treťom mieste, s ktorým fanúšikovia Canucks asi spokojní nebudú. Dilemu priniesli zvyšné dva tímy. Burke to nakoniec vyriešil tak, že si Calgary a Winnipeg štvrté miesto podelili.

Takto vyzerá kompletný rebríček: 1. Toronto, 2. Edmonton, 3. Vancouver, 4. Calgary a Winnipeg, 6. Montreal, 7. Ottawa. Súhlasíte s ním alebo by ste ho zostavili inak?


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 09. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL