NHL zažíva takú nízku sledovanosť finále konferencií, akú sme nevideli už roky

Uplynulý týždeň sa niesol v znamení boja športových líg o pozornosť televíznych divákov, pričom NHL si v ňom neviedla veľmi dobre.

Podľa Sports Media Watch štvrtkový zápas medzi Golden Knights a Stars videlo v priemere len 790 000 divákov na NBC Sports, čo je najmenej sledovaný zápas konferenčného finále od roku 2011, v ktorom tretí duel série medzi Canucks a Sharks sledovalo v priemere 714 000 divákov.

Oproti minuloročnému zápasu číslo 3, v ktorom sa stretli San Jose a St. Louis, ide o pokles o 43 percent. Vo štvrtok v tom veľkú úlohu zohrala aj americký futbal – svoje zápasy totiž hrala aj NFL. Oveľa lepšie sa však nedarilo ani utorkovému zápasu číslo dva, ktorý sledovalo v Spojených štátoch len 887 000 divákov, čo je oproti vlaňajšku pokles o 37 percent.

Vo Východnej konferencii sú čísla lepšie. Séria medzi Islanders a Lightning sa otvorila so sledovanosť 958 000 divákov a v druhom zápase o dva dni neskôr dosiahla priemer 1,14 milióna divákov. V porovnaní s minulým rokom, v ktorom si sily merali Hurricanes a Bruins, však došlo k poklesu o 54, resp. 50 percent.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 09. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL