Odborník: Halák sa nevyrovnal s postom jednotky ideálne, Raskovi opäť pomohol

Jaroslav Halák zostáva stále veľmi dobrým brankárom „1B“. Myslí si to Steve Conroy, ktorý hodnotil bránkovisko Bostonu Bruins v rámci hodnotenia po sezóne, ktorá zahŕňala skvelú základnú časť a nevydarené play-off.

Prioritu v bráne mal aj v sezóne 2019/20 Tuukka Rask, ktorého však opäť veľmi dobre dopĺňal slovenský brankár. Spoločne pomohli tímu k Prezidentovej trofeji a získali Jenningsovu trofej. Fín je navyše nominovaný aj na Vezinovu trofej.

V play-off mal tím jasnú jednotku v podobe Raska, tak ako tomu bolo vlani. Ten sa však zrazu rozhodol ísť domov, a tak dostával priestor Halák. Nesklamal, ale sklamaniu zo skorého vypadnutie v druhom kole zabrániť nedokázal.

Conroy mu nakoniec v posezónnom hodnotení venoval známku B-, ktorú mal aj pred zápasom hviezd. Vtedy o ňom poznamenal: „Halák už vyzeral viac ako náhradník, ako druhá jednotka, ktorou bol väčšinu svojho pôsobenia v Bostone. Inkasoval niekoľko ohromne lacných gólov. Párkrát sa pretrápil k víťazstvu, párkrát nie.“

Teraz slovné hodnotenie znelo: „Halák bol dostatočne dobrý v základnej časti, aby umožnil Raskovi pozdvihnúť výkony na úroveň Vezinovej trofeje. No, keď sa chopil úlohy jednotky, nedokázal podávať dostatočne vyrovnané výkony a inkasoval príliš veľa lacných gólov. Zostáva však veľmi dobrým brankárom 1B.“

V strede sezóny bol Rask ohodnotený známkou A-, tentoraz bolo jeho hodnotenie označené ako „nekompletné“. Rečnícka otázka však znela jasne: „Ako inú známku by sme mu dali?“ Conroy pripomenul nomináciu na Vezinovu trofej, skvelú základnú časť, v ktorej sa Bruce Cassidy snažil manažovať nasadzovanie Rask tak, aby bol pripravený na dlhé play-off. V ňom však už v sérii prvého kola proti Hurricanes opustil tím z rodinných dôvodov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 09. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL