Uvidíme v budúcej sezóne kanadskú divíziu?

Elliotte Friedman zo Sportsnet diskutoval o možnosti toho, že by NHL v budúcej sezóne vytvorila divíziu, v ktorej by medzi sebou hrávali zápasy výhradne kanadské tímy.

A hoci to nie je myšlienka, ktorej zástancom by bol každý, vedenie súťaže vraj o nej premýšľa. Nemusela by mať totiž inú možnosť pri súčasnej situácii s novým koronavírusom v Severnej Amerike.

Okrem Kanadskej divízie by vznikli aj ďalšie regionálne, v ktorých by medzi sebou hrávali zápasy americké kluby na základe geografického rozmiestnenia.

Friedman uvažuje, či by na základe toho nevzniklo v Spojených štátoch päť divízií – Severovýchodná, Juhovýchodná, Severozápadná, Juhozápadná a Stredozápadná.

Pri takomto formáte by sa nemuselo hrať len vo vybraných dejiskách. Tímy by skôr odohrali dva zápasy za dva dni v jednom meste, potom by cestovali do druhého, kde by tiež odohrali takýto dvojzápas, ktorý by následne hostili aj doma proti inému tímu.

Stále však v NHL prebiehajú debaty, či nebude lepšie opäť vytvoriť systém s bublinami, ktorý sa osvedčil v dohrávke – k dnešnému dňu nepriniesol žiadneho nakazeného hráča či člena personálu. Tímy momentálne neláka možnosť hostiť doma zápasy bez divákov, no hráči by zase neboli nadšení z predstavy, že by opäť museli byť izolovaní v bubline.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 09. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL