Montgomery sa vracia na lavičku. Bude pracovať pre Blues

Jim Montgomery sa vracia do NHL po tom, čo ho v decembri tím Dallas Stars vyhodil z pozície hlavného trénera pre neprofesionálne správanie. Tím St. Louis Blues z neho v stredu urobil svojho nového asistenta trénera.

„Moja rodina a ja sme veľmi vďační (majiteľovi) pánovi Stillmanovi, (generálneho manažérovi) Dougovi (Armstrongovi) a (trénerovi) Craigovi (Berubemu) za príležitosť byť súčasťou organizácie Blues. Je tu extrémne talentovaná skupina hráčov a trénerov a teším sa na to, ako bude asistovať pri snahe pomôcť Blues získať ďalší Stanleyho pohár,“ vyhlásil Montgomery, ktorý sa krátko po vyhodení z Dallasu prihlásil na protialkoholické liečenie.

Montgomery mal v dvoch sezónach na lavičke Stars bilanciu 60-43-10 a v minulej sezóne sa s tímom dostal do druhého kola play-off, v ktorom v siedmich zápasoch prehral práve so St. Louis. V tejto sezóne ho na lavičke nahradil Rick Bowness, ktorý tím doviedol do finále Stanleyho pohára.

Pred príchodom do Dallasu pôsobil Montgomery päť rokov ako tréner Denverskej univerzity, s ktorou v roku 2017 získal národný titul. V NHL pôsobil v minulosti aj ako hráč – odohral v nej 122 duelov. Medzi jeho zastávky pritom patrilo aj St. Louis. Inak si obliekol aj dresy Canadiens, Flyers, Sharks a Stars.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 09. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL