Chárov prínos ocenil ďalší mladík. Je to výnimočný človek, tvrdí

Jeremy Lauzon nevie, či tím Boston Bruins splní prianie Zdena Cháru a umožní mu vrátiť sa do svojej 23. sezóny v NHL, ale ak by sa tak stalo, mladý obranca z Quebecu je pripravený vyťažiť z toho maximum.

„Keď som začínal hrávať hokej, Zdeno Chára bol v Národnej hokejovej lige a patril tam medzi elitu. Mať šancu hrať s hráčom tohto kalibru, ale tiež mať možnosť učiť sa od neho, je niečo, čo v každom zápase oceňujem,“ povedal Lauzon pre RDS.

„Je to taký výnimočný človek. Bez ohľadu na to, ako sa voláte alebo odkiaľ pochádzate, bude pri vás rovnakou osobou. Toto je kvalita, ktorá sa vám objaví, keď si pomyslite na Zdena.“

Dvadsaťtriročný Lauzon odohral v tejto sezóne za Bruins 19 zápasov, v ktorých zaznamenal jeden gól a jednu asistenciu. Boston si ho vybral v roku 2015 z celkového 52. miesta.

O 20 rokov starší Chára má za sebou 14. sezónu v Bostone, kde po jeho boku vyrástlo viacero kvalitných zadákov, akú sú Dougie Hamilton, Torey Krug, Brandon Carlo či Charlie McAvoy.

Od budúcej sezóny sa očakáva, že jeho prínos bude najmä v podobe mentorstva a defenzívnych úloh v oslabeniach a v záveroch zápasoch, keď bude treba brániť tesné vedenie. Novinár Joe Haggerty si ho vie prestaviť v treťom páre, keďže už má problémy stíhať rýchlejším hráčom. Najskôr však musí podpísať novú zmluvu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 09. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL