Rokovania prerušené: Pietrangelo bude pravdepodobne voľným hráčom

Rokovania medzi tímom St. Louis Blues a jeho kapitánom Alexom Pietrangelom sa prerušili. Ich doterajší priebeh nebol takí, ako očakávali zúčastnené strany, a tak sa skúsený obranca s najväčšou pravdepodobnosťou stane neobmedzeným voľným hráčom.

Tridsaťročný „zadák“ je v poslednom roku svojej sedemročnej zmluvy v hodnote 45,5 milióna amerických dolárov, ktorú podpísal ešte v roku 2013. Ak sa nestane nič nečakané, 9. októbra by mal vstúpiť na trh s voľnými hráčmi. Podpis zmluvy s Blues po tom bode nie je stále vylúčený.

„Tím poradil Pietrangelovi, aby sa stal neobmedzeným voľným hráčom,“ informuje Darren Dreger z TSN. „Práve som sa rozprával s Pietrangelom, ktorý tvrdí, že rokovania nešli tak, ako obe strany dúfali, a ak sa niečo nezmení, bude v najlepšom záujem oboch strán vidieť, ako bude 9. októbra vyzerať trh.“

Pietrangelo si vytvoril nové osobné maximum so 16 gólmi a pridal 36 asistencií v 70 zápasoch základnej časti jeho 12. sezóny v NHL i v St. Louis. V deviatich dueloch dohrávky pridal jeden gól a päť asistencií.

St. Louis draftovalo rodáka z Ontária v roku 2008 z celkového štvrtého miesta. Odvtedy zaň odohral 758 zápasov, v ktorých zaznamenal 109 gólov a 341 asistencií. V 92 dueloch play-off pridal 51 bodov a vlani doviedol tím k prvému Stanleyho poháru.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 09. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL