Sú Oilers bližšie k výmene Puljujärviho? Jeden tím hlási záujem

Tím Edmonton Oilers by už mal mať záujemcu o služby mladého útočníka Jesseho Puljujärviho, ktorý ako obmedzený voľný hráč čaká vo Fínsku už vyše roka na svoju novú zmluvu v NHL.

Vlani sa hráč draftovaný zo štvrtého miesta v roku 2016 rozhodol pre návrat do Fínska a požiada Oilers o výmenu, pretože nebol spokojný so svojím vyťažovaním. Medzičasom však už upustil od tvrdení, že si už nikdy za Edmonton nezahrá.

Možno tomu tak však nakoniec bude, pretože podľa Elliottea Friedmana má o služby dvadsaťdvaročného Fína tím Columbus Blues Jackets, na ktorého čele stojí generálny manažér z Fínska, Jarmo Kekäläinen. Ten by chcel do svojho mužstva pridať viac šikovnosti.

Ak by sa Puljujärvi nakoniec stal hráčom Columbusu, bolo by to zaujímavé aj z toho hľadiska, že na drafte pred štyrmi rokmi bol pasovaný za jasnú trojku. Práve Blue Jackets vyberali z tretieho miesta a nakoniec uprednostnili Pierre-Luc Duboisa.

Oilers by radi vylepšili svoje bránkovisko a neodmietli by ani centrom do tretieho útoku. Columbus má dvoch dobrých brankárov, pričom cieľom Kena Hollanda by mohol byť niekto ako Boone Jenner.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 09. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL