Plná sezóna, ale neskôr? Bettman hovoril o plánoch NHL

Komisár NHL Gary Bettman pred otváracím zápasom finále Stanleyho pohára hovoril aj o plánoch súťaže v súvislosti s budúcim ročníkom 2020/21. Liga v ňom plánuje odohrať všetkých 82 zápasov základnej časti a typické play-off so štyrmi kolami.

„Očakávam, že budúcu sezónu odohráme v plnom formáte s 82 zápasmi a kompletným play-off. Ako a kedy to urobíme, to je niečo, o čom ešte nemáme dostatok informácií, aby sme urobili nejaké rozhodnutie. Všetko ostatné by boli len špekulácie. Naším cieľom je vrátiť sa späť k čo najväčšiemu normálu, ako bude možné pri daných okolnostiach,“ povedal Bettman.

NHL pôvodne plánovala odštartovať nový ročník už 1. decembra, ale od začiatku tam bola možnosť, že by tento termín nemusel byť splnený. A teraz to vyzerá tak, že by sa štart ročníka mohol posunúť na neskorší termín v decembri, prípadne na január.

„Rád by som sa držal mimo leta najviac, ako to bude možné. Naši fanúšikovia nás sleduje typicky na jeseň, zimu a na jar. Vždy bolo naším cieľom mať po sezóne do konca júna. Teraz bolo dôležité hrať v júli, auguste a septembri, ale ak sa tomu teraz budeme môcť vyhnúť, tak to urobíme,“ poznamenal Bettman.

Komisár tiež prezradil, že momentálne sú na stole rôzne scenáre vývoja budúceho ročníka, ale teraz o nich rozprávať nechcel, lebo nie je jasné, ako sa v dohľadných mesiacoch vyvinie situácia s pandémiou koronavírusu. Nevylúčil, že by sa ročník začal bez divákov v hľadisku a postupne by sa haly zapĺňali.

Odložený štart ročníka by mohol mať vplyv na zápas Winter Classic, ktorý sa mal 1. januára odohrať medzi Minnesotou a St. Louis. Bettman však verí, že neovplyvní vstup Seattlu do Národnej hokejovej ligy v ročníku 2021/22.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 09. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL