Leafs neurobili žiadne pokroky s ruským útočníkom

Tím Toronto Maple Leafs bude mať pred budúcou sezónou plné ruky práce s manažovaním svojej zostavy. Jedným z hráčov, ktorých si bude musieť upísať, je aj útočník Iľja Michejev, ktorý v uplynulej sezóne prekonal očakávania.

Dvadsaťpäťročný rodák z ruského Omska prišiel do NHL v sezóne 2019/20 po piatich rokoch strávených v KHL. V 39 zápasoch si pripísal 23 bodov (8+15) a hral aj v piatich zápasoch dohrávky. Sezónu mu obmedzilo zranenie a v októbri môže byť obmedzeným voľným hráčom.

Tento status dáva Torontu viac času na to, aby s ním pracoval na novej zmluve, čo sa odzrkadľuje aj na aktuálnej situácii. Jeho agent Dan Milstein na otázku, ako vyzerajú rokovania o novej zmluve odvetil, že nemá nič, o čom by informoval. Či sa rokovania len prerušili alebo k nim ešte ani nedošlo, nie je známe.

Maple Leafs budú mať čas do 7. októbra, aby Michejevovi dali aspoň kvalifikačnú ponuku. Je pravdepodobné, že tak urobia. V uplynulej sezóne zarábal 925 000 amerických dolárov, ale základný plat bol 832 500 dolárov, takže kvalifikačná ponuka by bola na úrovni 874 125 dolárov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 09. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL