Mohol hrať za Tampu: Pavelski hrá vo finále proti tímu, ktorému povedal nie

Joe Pavelski mal jasnú prioritu, keď vlani opúšťal pod dlhých rokoch tím San Jose Sharks. A tá zohrala úlohu v tom, že sa pred podpisom novej zmluvy rozhodoval medzi tímami Dallas Stars a Tampa Bay Lightning, ktoré sa teraz stretávajú vo finále Stanleyho pohára.

„Pre to, čo pre nás San Jose znamenalo, som chcel určite ísť na miesto, kde budem mať príležitosť vyhrať Stanleyho pohár. Boli určité tímy, ktoré sa identifikovali viac ako iné. Také, ktoré som si predstavoval. Mal som dobré možnosti,“ prezradil Pavelski, ktorý sa nakoniec rozhodol pre Dallas aj z rodinných dôvodov.

„Hokej zohral pri rozhodovaní jednu z najdôležitejších úloh, ale boli tam aj môj syn Nate s jeho hokejom a školou a moja manželka Sarah, s ktorou sme žili na západnom pobreží 13 rokov. Preto sme chceli byť aj bližšie k domovu.“

Bývalý kapitán Sharks podpísal so Stars trojročnú zmluvu, no vtedy netušil, že sa s nimi dostane tak rýchlo do finále. Bližšie k tomu mala Tampa, ktorá získala Prezidentovu trofej a malá jasné majstrovské ambície po nevydarenom play-off. A aj preto bola pred tohtoročným finále favorizovaná.

„Toto je moja 14. sezóna v NHL a už som bol v niekoľkých skutočne, skutočne dobrých mužstvách v San Jose. Hrali sme štyri konferenčné finále, ale do finále sme sa dostali len raz. Chápete, že nie je ľahké dostať sa tam. Toto mužstvo to chápe. Je toho na stole ešte viac, čo sa musíme pokúsiť získať,“ povedal Pavelski.

Pavelski bude mať teraz šancu dokázať niečo, čo sa mu so San Jose nepodarilo. Po prvom zápase k tomu má teraz bližšie Dallas ako Tampa, keď ho vyhral 4:1. Tridsaťšesťročný Američan v sobotu nebodoval, ale v doterajších 22 dueloch dohrávky nazbieral už 14 bodov (9+5).


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 09. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL