Stamkosov návrat sa blíži. Očakáva ho aj tréner Stars

Hviezdny útočník Steven Stamkos je bližšie k návratu do zostavy tímu Tampa Bay Lightning, ale pravdepodobne ešte v pondelkovom druhom zápase finále Stanleyho pohára hrať ešte nebude. Tvrdí to tréner Jon Cooper.

„Nedostávate často šancu, v ktorej sme, a on toho chce byť súčasťou, čím aj je. Po mentálnej stránke pomohol mužstvu, no chce byť jeho súčasťou aj na ľade. Nie sme si istí, kedy to bude. Dúfame, že sa v určitom bode tejto série vráti, ale nedokážeme povedať, kedy. Keď nie je na ľade, je vplyvným lídrom mimo ľadu. Hádam, že je vždy šanca, že by hral v druhom zápase, ale momentálne si to nemyslím,“ poznamenal Cooper.

„Ak sa vráti, musíme sa uistiť, že bude v dostatočnej kondícii. Potrebujete, aby hráči boli prínosom. On by to tiež nechcel. Nikto sa nechce vrátiť a sedieť celý čas na lavičke. Musíte byť pripravení hrať a byť prínosom. Steven bude prvý, kto nám povie, či to dokáže alebo nie.“

Kapitán Lightning nehral v dohrávke po tom, čo pred štartom tréningových kempov utrpel zranenie dolnej časti tela. Už však chodí na ľad a v nedeľu sa zapojil do dobrovoľného rozkorčuľovania. Jeho návrat očakáva aj tréner Dallasu Rick Bowness, niekdajší asistent trénera Tampy.

„Očakávame, že Steven v určitom bode bude hrať. Je to skvelý hráč. Zmení celý pohľad na presilovky, takže by bol veľkým faktorom,“ uviedol Bowness, ktorého tím vedie v sérii 1:0 na zápasy.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 09. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL