Howard sa končiť nechystá. V Detroite ho však už asi neuvidíme

Brankár Jimmy Howard nemá v plánoch ukončiť hráčsku kariéru, ale pre Sportsnet v nedeľu uviedol, že v nej „pravdepodobne nebude“ pokračovať v drese tímu Detroit Red Wings.

„Niekto mi bude musieť povedať, že už viac nedokážem hrať,“ poznamenal.

Howard má za sebou najhoršiu sezónu v kariére. Pri bilancii 2-23-2 zaznamenal 88,2% úspešnosť zákrokov a priemer 4,20 inkasovaného gólu na zápas. Dve výhry sú v histórii NHL druhým najhorším výkonom gólmana, ktorý odchytal minimálne 25 duelov.

„Osobne neverím tomu, že reprezentujem tie čísla, ale bol som veľkou súčasťou toho programu,“ uviedol.

Tridsaťšesťročný Američan sa 9. októbra môže stať neobmedzeným voľným hráčom a momentálne už dva mesiace poctivo trénuje, aby bol v sezóne 2020/21 lepší. Už sa s rodinou rozprával aj o sťahovaní, ak by nenašiel pôsobisko blízko k Detroitu.

„Nemyslím si, že tento čas navyše je pre mňa nevyhnutne zlá vec. Môžem si dobiť baterky a nabrať koncentráciu pre budúcu sezónu so sebavedomí, že budem schopný hrať. Bol by som spokojný, ak by som odohral ešte rok alebo dva,“ nechal sa nedávno počuť Howard.

Howard strávil celú kariéru v Detroite, ktorý si ho vybral z celkového 64. miesta v roku 2003. V kariére má bilanciu 246-196-70 s 91,2% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,62 inkasovaného gólu na zápas. V play-off pridal 48 duelov s 91,8% úspešnosťou zákrokov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 09. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL