Už aj San Jose má trvalého trénera

Tím San Jose Sharks v utorok oznámil, že Bob Boughner sa vráti na jeho lavičku aj v budúcej sezóne. Už nebude dočasným, ale trvalým hlavným trénerom.

Boughner bol asistentom Petera DeBoera, ktorý dostal výpoveď 11. decembra. Po trénerskej zmene dosiahol tím bilanciu 14-20-3 a nepostúpil do play-off, keď skončil na dne Západnej konferencie.

Kalifornský tím prišiel pre zranenie o kľúčových hráčov Erika Karlssona, Tomáša Hertla a Logana Couturea, čo sa podpísalo pod bilanciu 3-8-1 v posledných 12 zápasoch.

„Bob odviedol v sezóne ohromnú robotu, dostal nás späť k hraniu s našou identitou a k štruktúre, v ktorej potrebujeme byť, ak chceme byť úspešní. Videli sme značné zlepšenia v niekoľkých kľúčových oblastiach počas druhej polovice sezóny predtým, ako sme prišli pre zranenia o niekoľkých kľúčových hráčov,“ vyhlásil generálny manažér Doug Wilson.

Štyridsaťdeväťročný Boughner trénoval dve sezóny tím Florida Panthers, ktorý ho pred týmto ročníkom nahradilo Joelom Quennevilleom. V NHL má bilanciu 94-82-25 a žiadne skúsenosti z play-off.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 09. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL