Pospíšil sa sna o NHL nevzdáva. Pomôže mu výnimočná situácia?

Martin Pospíšil bol draftovaný pred dvoma rokmi tímom Calgary Flames, v ktorého systéme pracuje na splnení svojho sna o NHL. Ten však naďalej sníva aj jeho starší brat Kristián, ktorý verí v šancu aj napriek tomu, že draftovaný nikdy nebol.

„V NHL musíte mať aj šťastie. Byť v správnom čase na správnom mieste. Svojho sna sa však ešte nevzdávam,“ povedal pre denník Šport Pospíšil, ktorý dostal v minulosti šancu v kempe tímu Toronto Maple Leafs.

Po troch rokoch v zámorí sa dvadsaťštyriročný zvolenský rodák vrátil v sezóne 2019/20 do Európy a momentálne ho čaká druhý ročník v tíme Lukko Rauma z Liigy.

Tento ročník však bude pre pandémiu koronavírusu výnimočný. Pre obmedzenia v zámorí dostane v elitnej fínskej súťaži šanci niekoľko talentovaných hráčov z tímov NHL, ktorí zvýšia pozornosť zámorských skautov. V Raume to budú obranca Ville Heinola z Winnipegu a útočník Aleksi Saarela z Floridy.

„Najväčšie hviezdy Fínska si kluby nemôžu dovoliť, ale aj tak sa kvalitne posilnili,” poznamenal Pospíšil. „Je to super, že sa môžem výkonnostne porovnať s chalanmi, ktorí už okúsili NHL. Stále si myslím, že existuje smerom do profiligy šanca aj pre mňa. Takto sa môžem naplno ukázať skautom, ktorí budú určite sledovať úvod sezóny v Liige.“

Pospíšil tiež hovoril o tom, ako sa so svojím agentom pokúsil vybaviť miesto aj pre brata Martina, ale pri pretlaku na pozícii centra už bolo neskoro. Mrzel ho tiež prístup HKM Zvolen, ktorý jeho o štyri roky mladšiemu bratovi nedal podobnú šancu, ako brankárovi Adamovi Húskovi.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 09. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL