Blues dali Pietrangelovi ponuku. Mohol by v Toronte nahradiť Riellyho?

Hoci má Alex Pietrangelo vykročené k trhu s voľnými hráčmi, stále nie je vylúčené, že sa so St. Louis Blues dohodne na novej zmluve. A tím dal svojmu kapitánovi vraj na stôl novú ponuku.

Nick Kypreos informuje, že Blues ponúkli skúsenému obrancovi ako poslednú ponuku zmluvu na osem rokov s priemerným ročným zárobkom osem miliónov amerických dolárov. Dodáva, že si nie je istý, ako dlho zostane ponuka na stole.

Jedným z favoritov na zisk Pietrangela cez trh s voľnými hráčmi zostáva Toronto a Kevin McGran z Toronto Star informuje, že by nemusel do tímu prísť, aby doplnil hviezdneho obrancu Morgana Riellyho, ale aby ho v pozícii lídra obrany nahradil.

Nie je tajomstvom, že ak by Kyle Dubas chcel do tímu priviesť Pietrangela, musel by niekoho vymeniť, aby pre neho vytvoril miesto v platovom rozpočte. A mohol by zvážiť aj výmenu Riellyho, ktorý zaťažuje rozpočet piatimi miliónmi amerických dolárov.

„Protihodnota za Riellyho by bola enormná. Stabilný, pohyblivý, všestranný obranca s priateľským kontraktom platným ešte dva roky. Len málo ho delí od toho, aby bol kandidátom na Norrisovu trofej,“ poznamenal McGran.

McGran tvrdí, že ak by k takémuto scenáru došlo, obrana Maple Leafs by sa zlepšila len jemne, pričom by sa zhoršila situácia s platovým rozpočtom. Veľkým faktorom je aj vekový rozdiel. Preto verí, že by Leafs mali zacieliť radšej na obrancov, ako sú Zach Bogosian, Luke Schenn, Michael Stone, Dylan DeMelo, Cody Goloubef či dokonca T.J. Brodie.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 09. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL