Stamkos sa vrátil, skóroval a vyhral. Je to splnený sen, tvrdí + video

O tom, kedy by sa mohol vrátiť do akcie, sa hovorilo počas celej dohrávky. Odpoveď sme spoznali v stredu. Hviezdny útočník Steven Stamkos sa vrátil do zostavy Tampy v treťom zápase finálovej série proti Dallasu. A návrat to bol úspešný.

„Bolo úžasné zdieľať to s mojimi spoluhráčmi. Vyžiadalo si veľa tvrdej práce a rôznych vecí za scénou. Bolo úžasné byť súčasťou takej dôležitej výhry. Už len to, že som bol schopný vrátiť sa do zápasu a mať naň vplyv, o čom som si pred mesiacom myslel, že bude nemožné... Som skutočne šťastný, že som mohol byť prínosom v zápase, v ktorom som toho veľa neodohral,“ povedal Stamkos.

Stamkos nehral od 25. februára pre problémy s brušným svalstvom, ale v dohrávke ho mimo hry držalo zranenie dolnej časti tela, ktoré utrpel pred tréningovým kempom. Pri návrate síce odohral len 2 minúty a 47 sekúnd, ale hneď zo svojej prvej strely skóroval, aby zvýšil vedenie na 2:0 a pomohol k výhre 5:2.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Kto to skóroval? 😎 Ak si nie ste istí, sumár vám to prezradí → https://www.slovaknhl.sk/47212-stamkos-skoroval-pri-navrate-cernak-je-o-kusok-blizsie-k-titulu.html

Príspevok, ktorý zdieľa SlovakNHL.sk (@slovaknhl_sk),



Kapitán Lightning, ktorý dostal šancu v štvrtom útoku po boku Cedrica Paquettea a Pata Maroona, opustil zápas 6 minút a 18 sekúnd pred koncom prvej tretiny. Na striedačku sa vrátil v druhej tretine, ale až do konca zápasu na nej sedel už len ako divák.

„Zreteľne je tam nejaký problém, na ktorom pracujem. Uvidíme, čo sa stane ďalej, ale som mimoriadne šťastný už len z toho, že som mohol byť s chlapcami na ľade, že som s nimi mohol sedieť na striedačke a že som mohol pomôcť k výhre,“ poznamenal Stamkos, ktorý bol v základnej časti druhým najproduktívnejším hráčom tímu.

Stamkos sa podobným spôsobom vrátil do akcie aj v roku 2016. Vtedy vynechal osem týždňov, počas ktorých sa zotavoval z krvnej zrazeniny. Do akcie sa vrátil v siedmom zápase finále konferencie proti Pittsburghu, ktorý vtedy úspechom neskončil.

„Vedeli sme, že to bude zradné pokúšať sa o návrat do hry. Bol to dlhý čas. V tomto čase roka chcete urobiť všetko, čo môžete, aby ste pomohli svojmu tímu k víťazstvu. Ja som sledoval, ako boli títo chlapci odhodlaní dosiahnu náš konečný cieľ. Byť toho dnes večer súčasťou je splnenia sna,“ doplnil Stamkos.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 09. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL