Fehérváry má z nádejí Capitals pred novou sezónou najlepšiu pozíciu

J.J.Regan z NBC Sports sa pozrel na nádeje organizácie Washington Capitals a kategorizoval ich podľa šancí preraziť do základnej zostavy tímu NHL v budúcej sezóne. Najlepšie pritom dopadol slovenský obranca Martin Fehérváry.

Regan bratislavského rodáka zaradil ako jediného do kategórie „Mal by sa dostať do zostavy tímu NHL“. Do kategórie „je to možné“ radí aj Becka Malenstyna a Daniela Spronga.

Malú šancu dostať sa do základnej zostavy Capitals majú podľa zámorského novinára Alex Alexejev, Shane Gersich, Axel Jonsson-Fjallby a Connor McMichael, pričom šancu nevidí u Briana Pinha ani brankára Víta Vaněčka.

„Fehérváryho som označil ako niekoho, kto by sa mal dostať do zostavy, ale objasním to a poviem, že je to niekto, od koho Caps potrebujú, aby sa do zostavy dostal. Tím musí niekde nájsť miesto a ak by Fehérváry neprežil škrty, Washington by nemusel mať v zostave žiadneho nováčika napriek tomu, že nutne potrebuje lacný, vstupný kontrakt,“ poznamenal Regan.

„Fehérváry, ktorý bude mať v októbri 21 rokov, je veľmi rozumný a fyzický hráč. Odohral v uplynulej sezóne šesť zápasov NHL a ďalšie dva v play-off. Všimol som si na ňom však, že nevedel, kam ísť v defenzíve. Tým, že vieme, aké veľké je jeho hokejové IQ, sa to pravdepodobne dá vysvetliť zvykaniu si na prechod z Hershey do Washingtonu a inú veľkosť a rýchlosť hráčov NHL. Prvý tréningový kemp a príprava v NHL mu s tým pomôžu. Inak vôbec nevyzeral mimo svojho miesta.“

Podľa Regana nie je ideálne, že slovenský mladík je ľavák, pretože pravá strana obrany je v tíme menej kvalitná. Pripomína však, že pre európskych hráčov je bežné, že dokážu hrať aj ako ľaváci vpravo. On by ho tam však v nováčikovskej sezóne vidieť nechcel. „Ak by to bolo nevyhnutné, je to možnosť,“ podotkol.

Novinár pritom vidí aj šancu na to, aby Fehérváry občasne hrával v druhom páre, hoci vie, že spočiatku by bola jeho pozície skôr v tom treťom. Generálny manažér Brian MacLellan by však mohol potrebovať vymeniť iného ľavorukého obrancu, aby urobil miesto aj pre Slováka.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 09. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL