Odborník zoradil nádeje Flames. Medzi najlepšími je aj Slovák

Tím Calgary Flames má systém, ktorý bol donedávna v rámci celej NHL jasne najbohatší na slovenské nádeje. Aj po odchode Miloša Romana v ňom však stále pôsobia dvaja slovenskí útočníci.

V drese Stocktonu z nižšej AHL v uplynulej sezóne debutovali Slováci Adam Ružička a Martin Pospíšil. A prvý menovaný sa nedávno dostal aj do rebríčka 10 najväčších nádejí Flames, ktorý zostavil odborník Craig Button z televízie TSN.

Button ohodnotil nádeje Calgary známkou C, pričom najväčšie rezervy vidí v obrane, čo sa odzrkadľuje aj na rebríčku, v ktorom sú len dvaja obrancovia – Connor Mackey na druhom a Colton Poolman na desiatom mieste. Na samom vrchu je devätnásťročný krídelník Jakob Pelletier. Ružička skončil na piatom mieste.

Lepšie skončili okrem Pelletiera a Mackeyho aj brankár Dustin Wolf a center Emilio Pettersen. Na pozíciách šesť až deväť potom figurujú útočníci Matthew Phillips, Dmitrij Zavgorodnij a Glenn Gawdin.

Dvadsaťjedenročný Ružička vo svojej prvej profesionálnej sezóne zaznamenal 10 gólov a 17 asistencií v 54 dueloch. O rok mladší Pospíšil, ktorý dlhý čas chýbal pre otras mozgu, si pripísal 3 góly a 7 asistencií v 26 stretnutiach. Obaja boli draftovaní v štvrtom kole – Ružička v roku 2017 zo 109. pozície, Pospíšil o rok neskôr zo 105. miesta.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 09. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL