Bojovník Sekera: Zranil sa, ale nakoniec sa vrátil, aby pomohol! + video

Slovenský obranca Andrej Sekera mal v sobotu dôvody na radosť – jeho Dallas ušiel hrobárovi z lopaty a v piatom zápase finále znížil stav série proti Tampe na 2:3. Pri maratóne, ktorý zahŕňal druhé predlženie, však odohral len menej ako 14 minút. Dôvodom bolo poranenie.

Sekera mal najnižší „ice-time“ spomedzi hráčov Stars, ale spôsobené to bolo najmä jeho absenciou v druhej tretine. V závere tej prvej ho totiž svojou strelou trafil Michail Sergačov, čo okrem bolestivej grimasy spôsobilo aj komplikovaný odchod do šatne.

Andrej Sekera si musel vytrpieť svoju dávku bolesti. Od tretej tretiny však už znovu hral a nakoniec sa tešil z výhry 3:2, o ktorej sa rozhodlo v 2. predĺžení. Viac → https://t.co/YwxkGOAUwN pic.twitter.com/60fTNoStw1

— Jozef Struhar (@JozefStruhar) September 27, 2020

Bojnický rodák vykorčuľoval na ľad pred druhou tretinou, ale pokrútil hlavou a vrátil sa do šatne. Jeho striedanie zo 16. minúty prvej tretiny však nebolo posledné, ktoré sme u neho v zápase videli. Už v úvode tretej tretiny bol späť v hre a nakoniec zasiahol aj do oboch predĺžení.

Here was #GoStars Andrej Sekera coming out to start the 2nd.
He didn't last long. pic.twitter.com/6zRZvGNAvF

— Here's Your Replay ⬇️ (@TheReplayGuy) September 27, 2020

„Andrej Sekera zblokoval strelu a odišiel s ľadu v bolesti. Vynechal celú druhú tretinu, ale prebojoval sa treťou tretinou i oboma predĺženiami. Nie som si istý, či by top štvorka obrancov prežila zápas, ak by sa Sekera nevrátil a neposkytol jej trochu úľavy,“ poznamenal Brice LeVine z Dallas Stars Radio Broadcasts.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 27. 09. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL