Jets cítia, že by najlepšou cestou k zlepšeniu mohla byť výmena Laineho

Niekedy musíte niečo obetovať, aby ste niečo iné získali. A túto skutočnosť si zrejme uvedomujú aj v tíme Winnipeg Jets. Tím zvažuje, že výmena Patrika Laineho by mu mohla pomôcť zaplátať diery, ktoré má na poste centra a v obrane.

„Nemyslím si, že Patrik Laine požiadal o výmenu alebo niečo také, ale myslím si, že oni dokážu vidieť, kde toto potenciálne bude v budúcnosti viesť,“ povedal Elliotte Friedman zo Sportsnet.

„Myslím si, že každý sa tam pozerá na túto situáciu a hovorí si: Dokážeme využiť Patrika Laineho na vyriešenie nášho problému a nájdenie druhého centra a pravorukého obrancu?“

Laine je jedným z najlepších strelcov NHL, keď v 305 zápasoch kariéry strelil 138 gólov. Jets však majú útok plný kvalitných hráčov, pričom po jeho odchode by im zostali na ofenzívu Mark Scheifele, Nikolaj Ehlers, Blake Wheeler či Kyle Connor.

Dvadsaťjedenročný Fín má momentálne v zmluve už len jeden rok s platom 6,25 milióna dolárov ročne, pričom o rok bude môcť byť obmedzeným voľným hráčom. Niet pochýb, že na prestupovom trhu by bol populárnym cieľom, no veľmi drahým. Aj tak sa však jeho situáciu oplatí monitorovať.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 09. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL