Bruins koketujú s výmenou Raska. Mohol by byť Halák jednotkou?

Podľa informácií Franka Seravalliho z televízie TSN sa tím Boston Bruins rozhodol zistiť, čo by mohol získať v prípadnej výmene brankára Tuukku Raska.

Rask, ktorý sa z osobných dôvodov rozhodol opustiť tím počas bojov o Stanleyho pohár, má vo svojej zmluve platný ešte jeden rok s „cap-hitom“ 7 miliónov amerických dolárov. Je jedným z najlepších brankárov NHL, no Boston musí by pri jeho situácii proaktívny. Mohla by byť výsledkom toho výmena?

„Mnohí zvažovali, či by mohli byť nejaké následky Raskovho rozhodnutia opustiť bublinu z rodinných dôvodov, ktoré bolo určite podporené jeho spoluhráčmi. Viacero zdrojov však naznačuje, že generálny manažér Bruins Don Sweeney inicioval konverzácie s tímami o Raskovej trhovej hodnote počas posledných týždňov, “ konštatuje Seravalli.

Nick Goss z NBC Sports tvrdí, že najväčším problémom potenciálnej výmeny Raska je to, že Bruins sa snažia získať Stanleyho pohár v súčasnosti a nemajú za Fína adekvátnu náhradu. Jaroslav Halák by tak nemusel mať vydláždenú cestu k pozícii jednotky.

„Iste, Halák chytať veľmi dobre v Bostone ako náhradník Raska počas posledných dvoch sezón, ale nie je to brankár kalibru Vezinovej trofeje ani taký, ktorý by doviedol tím do finále Stanleyho pohára,“ poznamenal.

Goss poukázal na to, že Bruins majú v systéme nádejných brankárov, ako sú Dan Vladař či Jeremy Swayman, no ani jeden z nich ešte nie je pripravený byť jednotkou NHL.

„Jedno miesto, kde by Bruins mohli byť schopní nahradiť Raska, ak by bol vymenený, je trh s voľnými hráčmi. Je tam niekoľko skúsených brankárov s kvalitnými životopismi z NHL, ktorí by mali vstúpiť na trh. Päť z nich je v našom rebríčku 20 najlepších voľných hráčov, vrátane Robina Lehnera, Jacoba Markströma a Bradena Holtbyho. Ak chcú Bruins zaútočiť na ďalší titul s týmto jadrom, potrebujú brankára Raskovho kalibru,“ doplnil zámorský novinár.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 10. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL