Devils vykupujú zo zmluvy známeho brankára, Jackets útočníka

Tím New Jersey Devils vo štvrtok zapísal na waiver listinu brankára Coryho Schneidera s cieľom vykúpiť ho zo zvyšku zmluvy. Tím Columbus Blue Jackets urobil to isté s útočníkom Alexandrom Wennbergom.

Schneider mal v zmluve platné ešte dva roky s „cap-hitom“ 6 miliónov amerických dolárov. Po vykúpení ušetria Devils 4 milióny dolárov v nasledujúcich dvoch ročníkoch, ale v ďalších dvoch budú mať v rozpočte navyše 2 milióny dolárov.

Tridsaťštyriročný Američan strávil uplynulý ročník v NHL i AHL. V drese prvého tímu odchytal 13 zápasov, v ktorých dosiahol bilanciu 3-6-2 s 88,7% úspešnosťou zákrokov a priemerom 3,53 inkasovaného gólu na zápas. Po operácii bedrového kĺbu absolvoval v uplynulých dvoch sezónach len 39 duelov a nedokázal sa vrátiť na svoju niekdajšiu úroveň, ktorou sa radil medzi najlepších brankárov ligy.

Wennberg mal platný ročník do konca sezóny 2022/23 s „cap-hitom“ 4,9 milióna dolárov. Tím v každej z nasledujúcich troch sezón ušetrí 4,46 milióna dolárov, ale v ďalších troch bude do rozpočtu započítavať navyše 891 661 dolárov.

Dvadsaťšesťročný Švéd bol draftovaný v roku 2013 z celkového 14. miesta a doteraz hrával len za Blue Jackets. V poslednej sezóne si pripísal päť gólov a 22 bodov v 57 stretnutiach. V dohrávke zaznamenal tri góly a dve asistencie v desiatich dueloch.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 10. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL