Columbus vymenil dvoch obrancov. Jedného do New Jersey, druhého do Floridy

Tím Columbus Blue Jackets vo štvrtok vymenil dvoch obrancov. Ryana Murraya poslal do tímu New Jersey Devils za voľbu v piatom kole budúcoročného draftu a Markusa Nutivaaru do tímu Florida Panthers za útočníka Cliffa Puho.

Dvadsaťsedemročný Murray zaznamenal dva góly a sedem asistencií v 27 zápasoch poslednej základnej časti, v ktorej vynechal takmer tri mesiace pre zranenie dolnej časti tela. V deviatich dueloch play-off strelil jeden gól.

Druhý draftovaný hráč v roku 2012, ktorý má zmluvu platnú ešte jeden rok, doteraz odohral v NHL 347 zápasov so ziskom 110 bodov (15+95). V 20 dueloch play-off pridal gól a dve asistencie. Doteraz pôsobil len v Columbuse.

O rok mladší Nutivaara zaznamenal tri góly a šesť asistencií v 37 zápasoch základnej časti a odohral aj dva bezbodové duely play-off. V štvorročnej zmluve má nedokončené ešte dva roky. V NHL má za sebou 244 duelov so ziskom 60 bodov (17+43). V 12 dueloch play-off pridal gól a asistenciu.

Dvadsaťdvaročný Pu ešte v NHL neodohral ani jeden zápas. V posledných dvoch ročníkoch hrával v AHL a ECHL. Draftovaný bol v roku 2016, keď si ho vybralo Buffalo zo 69. miesta.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 10. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL