Jurčo sa teší na Vegas. Navnadil ho naň aj Tatar

Slovenský útočník Tomáš Jurčo nerozmýšľal nad návratom do Europy ani po ďalšej ťažkej sezóne, ktorú mu opäť skomplikovalo zranenie. Keď tak prišla šanca podpísať zmluvu s Vegas, finalistom Západnej konferencie, neváhal.

Dvadsaťsedemročný rodák z Košíc podpísal s Golden Knights jednoročný, jednocestný kontrakt v hodnote 700 000 amerických dolárov. V klube bude druhým Slovákom v histórii po Tomášovi Tatarovi.

„‘Trto‘ mi hneď písal a gratuloval. Povedal mi, že sa mám na čo tešiť. Páčila sa mu organizácia aj mesto,“ prezradil Jurčo pre denník Šport.

Vo Vegas dostalo v minulosti šancu niekoľko nedocenených hráčov, ktorým sa začalo dariť. Základom pre Jurča bude dostať sa do prvého tímu. Jednocestná zmluva mu nič negarantuje, ale aj napriek slušnej konkurencii je odhodlaný.

„Boj je v každom tíme, zažil som to všade v NHL. Nemyslím si, že vo Vegas to bude iné. To, že dávajú výraznejšiu šancu štyrom päťkám, by mi mohlo vyhovovať,“ poznamenal.

Vegas prekvapilo hokejový svet vo svojej inauguračnej sezóne, od ktorej sa drží medzi ligovou elitou. Mesto ponúka veľa možností na zábavu a hokej sa v ňom stal populárny. Aj preto sa naň slovenský reprezentant teší.

„Je to super. Verím, že zažijem aj skvelé miestne publikum. Mal som zatiaľ šťastie na hokejové mestá. Dúfam, že sezóna prebehne normálne, aj keď sa nevie, či sa nebude pokračovať v bublinách,“ hovorí.

Jurčo strávil posledný ročník v organizácii Edmontonu. Za prvý tím odohral v minulej sezóne 12 zápasov so ziskom dvoch asistencií. V nižšej AHL pridal osem duelov so ziskom siedmich bodov (4+3) predtým, ako sa zranil. Zanechal dobrý dojem, keďže Oilers tiež patrili medzi záujemcov o jeho služby.

„Od pauzy v marci bol agent s klubom v kontakte. Záujem mali, ale neviem aký veľký. Príležitosť od Vegas bola väčšia. V Edmontone som zažil dobré časy, ale, žiaľ, vyradilo ma na dlhší čas zranenie,“ povedal Jurčo, ktorý sa už zo zranenia plne zotavil.

Viacero hráčov sa na nový ročník v NHL rozohráva v Európe. Jurčo definitívne nevylučuje, že by sa rozohral v Košiciach, ale musí to ešte zvážiť a podmienkou je aj povolenie zo strany Vegas. Po zraneniach a fakte, že nový ročník bude mimoriadne nahustený, to však skôr momentálne neočakáva.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 10. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL