Marleau zaútočí na rekord. Túži však stále aj po Stanleyho pohári

Skúsený útočník Patrick Marleau podpísal v utorok so San Jose jednoročnú zmluvu v hodnote 700 000 amerických dolárov, čo mu v budúcej sezóne umožní prekonanie rekordu v NHL.

Štyridsaťjedenročný Kanaďan totiž v kariére odohral už 1723 zápasov, s ktorými sa radí na piate miesto historického poradia. Potrebuje však absolvovať už len 45 duelov, aby vytvoril nový ligový rekord. Ten aktuálny momentálne drží Gordie Howe s 1767 stretnutiami.

„Pokiaľ ide o ten rekord, tak uvidíme. Nikdy neviete, čo sa môže stať, ale ak by sa to stalo, bolo by to určite niečo špeciálne. Gordie pochádzal zo Saskatchevanu, čo je aj moja rodná provincia. Bolo by cool mať s ním také prepojenie,“ povedal Marleau.

Generálny manažér Doug Wilson by bol rád, ak by veterán prekonal rekord v drese Sharks: „Je to dôležité. Je to jeden z najikonickejších hráčov nie len v histórii Sharks, ale aj v histórii celej NHL. Ak sa pozriete na jeho životopis, je skutočne neuveriteľné, čo dokázal odkedy prišiel do tejto organizácie. A nie je to len o tomto rekorde.“

Marleau však zmluvu s kalifornským tímom nepodpisoval z tohto dôvodu. To hlavné bolo, že stále hokej miluje a stále si nenaplnil túžbu získať Stanleyho pohár.

„Stále milujem hranie, stále milujem súťaženie. Aj naďalej si pôjdem za svojím snom získať Stanleyho pohár a áno, stále som schopný chodiť na ľad, hrať a užívať si to. Myslím si, že to je to, čo má stále udržuje pri hre,“ povedal Marleau.

Marleau bol draftovaný z druhého miesta v roku 1997 a väčšinu kariéry spojil so Sharks. K nim sa po dvoch rokoch v Toronte vrátil aj pred rokom, hoci ročník dokončil v Pittsburghu. Ani s ním sa však vytúženého titulu nakoniec nedočkal.

Momentálne je klubovým lídrom s 1551 odohranými zápasmi, 518 strelenými gólmi a 1102 získanými bodmi. V minulej sezóne zaznamenal 22 bodov (11+11) v 66 stretnutiach a v ôsmich dueloch play-off pridal gól a asistenciu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 10. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL