O Laineho budúcnosti vo Winnipegu pochybujú aj jeho agenti

Zaujímavé novinky prišli vo štvrtok z Manitoby. Pierre LeBrun z TSN informuje, že agenti Patrika Laineho naznačili, že by výmena z Winnipegu mohla byť vzájomne prospešná pre obe strany.

Hoci meno hviezdneho útočníka bolo predmetom špekulácií pomerne často, jeho agenti Mike Liut a Andy Scott jasne povedali, že mladý ostrostrelec o výmenu nepožiadal. Teraz tvrdia, že by to nemuselo byť až také zlé riešenie.

Laine nie je celkom spokojný s tým, ako ho Jets využívajú a viackrát to nahlas naznačil počas ostatných dvoch rokov, v ktorých túžil po väčšom priestore na ľade po boku centra, ako je Mark Scheifele.

Tréner Paul Maurice si však myslí, že jeho úlohou je využívať svojich hráčov tak, aby maximalizoval produktivitu od celej zostavy.

Lout a Scott mali pristúpiť ku generálneho manažérovi Kevinovi Cheveldayoffovi, s ktorým sa rozprávali o tom, ako najlepšie vyriešiť situáciu dvadsaťdvaročného Fína. LeBrun tvrdí, že Cheveldayoff ho nechce vymeniť len preto, aby ho vymenil. Potenciálna výmena by musela dávať zmysel aj pre tím.

LeBrun zakončil diskusiu o Lainem slovami Scotta, ktoré naznačujú, že z tejto situácie sa by sa dalo vyjsť len jedným spôsobom: „Je tam jasne porozumenie na oboch stranách o tom, kam toto pravdepodobne smeruje.“

Laine vstúpil do posledného roka svojej dvojročnej zmluvy v hodnote 6,75 milióna dolárov ročne. Po ňom sa môže stať obmedzeným voľným hráčom s právom prihlásiť sa na arbitráž.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 10. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL