Joe Thornton nevylučuje návrat do San Jose

Joe Thornton, ktorý sa vo štvrtok pripojil k švajčiarskemu tímu HC Davos, sa stále nerozhodol, kde bude hrať v NHL počas ročníka 2020/21. Ako možnosť nevylučuje ani návrat do San Jose.

„Stále tam môže ísť naspäť, to je všetko otvorené,“ povedal štyridsaťjedenročný center pre Tages-Anzeiger.

Neobmedzený voľný hráč má za sebou 22 sezón v NHL, ktoré strávil v Bostone a prevažne v San Jose. Nedávno sa spájal aj s tímom Toronto Maple Leafs.

„Sledujem to, všetky tie reči, tie otázky o tom, čo sa so mnou stane. Tá túžba pokračovať v hraní v NHL tu stále je. Budem sa na to pripravovať tu vo Švajčiarsku,“ poznamenal.

Thornton zaznamenal sedem gólov a 31 bodov v 70 zápasoch minulej sezóny. V San Jose je historickým lídrom s 804 asistenciami a je druhý za Patrickom Marleauom s 1055 bodmi a 1104 odohranými zápasmi.

Generálny manažér Sharks Doug Wilson zostáva v kontakte s Thorntonom, ale k otázke, či nakoniec zostane v jeho klube, nechce odpovedať s určitosťou.

„Konverzácie, ktoré spolu máme, vždy držíme v tajnosti z úcty a obdivu, ktoré k nemu ako hráčovi, osobe a človeku, ktorý urobil veľa pre túto organizáciu, máme. Tie konverzácie zostanú medzi mnou a ním, no komunikujeme. Chceme urobiť to, čo bude najlepšie pre Jumba a pre každého, kto je v tom zahrnutý,“ skonštatoval Wilson.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 10. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL