Arizona pustí juniorskú hviezdu do Fínska. Ďalšieho mladíka si upíše na dva roky

Tím Arizona Coyotes uvoľní na hosťovanie do fínskeho Ilves z elitnej Liigy talentovaného útočníka Barretta Haytona a blíži sa k podpisu novej zmluvy s ďalším mladíkom, útočníkom Christianom Fischerom.

O hosťovaní Haytona informoval Chris Johnston z televízie Sportsnet, ktorý dodal, že bude trvať do začiatku tréningových kempov pred novou sezónou NHL. Tá by mohla začať 1. januára.

Kapitán kanadskej reprezentácie, ktorá ovládla posledné juniorské majstrovstvá sveta, odohral v minulej sezóne za Coyotes 20 zápasov so ziskom štyroch bodov. Ďalších päť bodov pridal v piatich dueloch nižšej AHL.

Viac skúseností má Fischer, ktorý zostáva jediným obmedzeným voľným hráčom Arizony a nemal právo prihlásiť sa na arbitráž.

Craig Morgan informuje, že hoci dvadsaťtriročný hokejista neakceptoval kvalifikačnú ponuku tímu, obe strany sa blížia k podpisu novej dvojročnej, jednocestnej zmluvy.

Fischer zaznamenal šesť gólov a tri asistencie v 56 zápasoch minulej sezóny, pričom hrával len niečo cez 11 minút na zápas. V ročníku 2017/18 strelil 15 gólov, ale počas ostatných dvoch sezón ich nakombinoval len 17.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 10. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL