Chicago a Strome nie sú blízko k dohode

Podľa Scotta Powersa z The Athletic sa tím Chicago Blackhawks ani útočník Dylan Strome neponáhľajú s podpisom novej zmluvy.

Strome je obmedzeným voľným hráčom bez práva prihlásiť sa na arbitráž, a preto si obe strany môžu dovoliť väčšiu trpezlivosť. Momentálne nie sú blízko k zmluve, pretože si Blackhawks chcú najskôr vyriešiť iné záležitosti.

Powers si myslí, že Strome by mohol v tomto roku chcieť len krátku jednoročnú zmluvu, aby si mohol vyjednať lepšie podmienky v budúcom roku, keď už bude mať v rukách páku v podobe možnosti prihlásiť sa na arbitráž.

Dvadsaťtriročný rodák z ontárijskej Mississaugy má za sebou nováčikovskú zmluvu. V minulej sezóne odohral 58 zápasov, v ktorých zaznamenal 12 gólov a 26 asistencií. V sezóne predtým bol po výmene produktívnejší, keď v rovnakej porcii duelov získal 51 bodov (17+34).

Strome začínal v Arizone, ktorá ho draftovala z tretieho miesta v roku 2015. Doteraz odohral v NHL 164 zápasov, v ktorých strelil 36 gólov a nazbieral dokopy 105 bodov. V play-off pridal dva góly a asistenciu v deviatich stretnutiach.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 10. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL