Pomôže Shattenkirk Anaheimu k návratu do play-off?

Tím Anaheim Ducks urobil svoju najväčšiu transakciu na trhu s voľnými hráčmi 9. októbra, keď sa dohodol na trojročnej zmluve s obrancom Kevinom Shattenkirkom. Urobil tak s nádejou, že zisk aktuálneho šampióna mu pomôže k návratu do play-off.

Shattenkirk strávil minulý ročník v Tampe, s ktorou dokázal v play-off dôjsť až k zisku Stanleyho pohára. Anaheim medzitým patril medzi sede tímov, ktorých sa dohrávka netýkala.

„Dostať príležitosť zažiť to, čo som zažil v minulej sezóne s Tampou Bay, ísť tak ďaleko a nakoniec to vyhrať, vo vás len podporí sebadôveru. Mojou prácou je priniesť to so sebou do Anaheimu a dať mnohým chlapcom, ktorí sú možno mladší a nezažili veľa play-off, vedieť, že tento tím je plne schopný dokázať to,“ povedal Shattenkirk.

Tridsaťjedenročný rodák z newyorského New Rochelle bude najstarším obrancom kalifornského tímu. V skupine lídrov doplní tridsaťpäťročného Ryana Getzlafa, tridsaťšesťročného Davida Backesa, tridsaťročného Adama Henriqueho a tridsaťročného Jakoba Silfverberga.

„Sú tam niektorí hráči, ktorí to zažili, o ktorých viem, že v tejto lige hrajú už rovnako dlho ako ja, ku ktorým sa vzhliada ako k veľkým menám. Máte tam však aj mladších hráčov, pre ktorých prišiel čas urobiť ďalší krok, a ja to cítime po tom, čo som proti ním hral. Cítim, že je to skvelé mužstvo a že je to tím, ku ktorému som sa chcel pripojiť. Cítim, že do šatne môže priviesť dávku toho vodcovstva,“ poznamenal Shattenkirk.

Medzi mladších hráčov patria aj dvadsaťtriročný útočník Troy Terry, ako aj o rok mladší útočníci Max Jones a Sam Steel. Každý z nich v minulej sezóne odohral minimálne 47 zápasov, ale ani jeden z nich nenazbieral viac ako 22 bodov.

„Myslím si, že uvidíme zlepšenia u niektorých z našich mladíkov. A ak získame tie zlepšenie od tých mladíkov, na ktoré už prišiel čas, a od chlapcov v strednom veku získame viac konzistentnosti, tak si myslím, že môžeme bojovať o miesto v play-off. Nie je tam dôvod, aby sme nemohli,“ skonštatoval generálny manažér Bob Murray.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 10. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL