Hokej sa po 47 rokoch lúči s legendárnym komentátorom

Legendárny Mike „Doc“ Emrick v pondelok oznámil, že po 47 rokoch v pozícii hokejového komentátora odchádza na dôchodok.

Sedemdesiatštyriročný komentátor svoju kariéru ukončil komentovaním zápasov dohrávky NHL pre NBC. Za sebou má viac ako 3750 zápasov profesionálneho a olympijského hokeja a 22 finále Stanleyho pohára.

„Dúfam, že dokážem zvládnuť dôchodok bez problémov. Nikdy predtým som to nezažil. 50 rokov som mal mimoriadne šťastie. A NBC bola ku mne taká dobrá, hlavne počas pandémie, keď mi umožnila pracovať z domova, zo štúdia, ktoré pre mňa vytvorila. Teraz, v mojich zlatých rokoch, to vyzeralo tak, že prišiel ten správny čas,“ vyhlásil.

Emrick začal kariéru v roku 1973 pre rozhlasovú stanicu WHLS. V sezóne 1982/83 sa stal prvým komentátorom zápasov New Jersey Devils a popredným hlasom NHL sa stal v roku 2011, keď začal na plný úväzok pracovať pre celonárodnú NBC.

Emrick sa v roku 2004 stal prvým komentátorom, ktorý získal od NHL Cenu Lestera Patricka. O štyri roky neskôr získal od Siene slávy Cenu Fostera Hewitta. V roku 2011 bol uvedený do Siene slávy amerického hokeja ako prvý komentátor a v zbierke má aj šesť národných Cien Emmy za výnimočné výkony v športovom vysielaní.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 10. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL