Michejev zobral menej peňazí, aby pomohol tímu, tvrdí agent

Agent útočníka Iľju Michejeva tvrdí, že jeho klient akceptoval menej peňazí, aby pomohol svojmu tímu Toronto Maple Leafs vyrovnať sa lepšie s platovým stropom.

„Iľja sa rozhodol o trochu ustúpiť z už dohodnutého čísla, aby pomohol tímu dostať sa pod strop. Pre Iľju to bolo menej o peniazoch, ako o svojej úlohe v organizácii. Želá si získať Stanleyho pohár. Je to jeho celoživotný sen,“ povedal Dan Milstein pre Sportsnet.

Maple Leafs a Michejev sa počiatočne dohodli na priemernom ročnom plate vyššom, ako mu nakoniec prinesie jeho nová dvojročná zmluva. Tím mu však zavolal naspäť s otázkou, či by bol ochotný znížiť to číslo, aby pomohol tímu s platovým rozpočtom.

Dvadsaťšesťročný Rus nakoniec súhlasil a novú dvojročnú zmluvu s priemernou hodnotou 1,645 milióna dolárov podpísal menej ako 24 hodín pred jeho plánovaným arbitrážnym konaním. Naň sa prihlásil s požiadavkou na jednoročnú zmluvu v hodnote 2,7 milióna dolárov, kým tím kontroval dvojročnou zmluvou v hodnote 1 milióna dolárov.

Michejev má za sebou nováčikovskú sezónu v NHL. V 39 zápasoch zaznamenal osem gólov a 15 asistencií. V decembri si poranil zápästie a v akcii sme ho opäť videli až v dohrávke. V nej nebodoval.

Toronto momentálne jemne presahuje hranicu platového stropu so sumou 81,675 milióna dolárov, pričom na novú zmluvu ešte čaká obranca Travis Dermott.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 10. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL