Termín štartu sezóny stále rovnaký. Jej plánovanie je väčšia výzva ako bublina v play-off

Kanadsko-americká NHL stále chce odohrať sezónu 2020/21 s 82-zápasovou základnou časťou a cieľom je stále odštartovať ju okolo 1. januára. Pre neutíchajúci pandémiu koronavírusu by to však mohlo byť v odlišnej forme, ktorá je skutočne veľkou výzvou.

„Je to úplne iná výzva a vyžaduje si celú kopu odlišných zvážení, pre ktoré si myslím, že v niektorých smeroch je to väčšia výzva ako plány návratu k hraniu,“ povedal zástupca komisára Bill Daly pre The Athletic.

„Musíte zozbierať najviac informácií ako dokážete, potrebujete si vziať najviac času ako môžete, a potrebujete urobiť najlepšie možné rozhodnutie.“

Jednou z najväčších prekážok pre ligu je stále nezrušená povinnosť 14-dňovej karantény v Kanade pre cudzincov vstupujúcich do krajiny. Plusom však je, že by kanadská vláda mala spustiť na hraniciach a letiskách testovanie, pričom tí s negatívnym výsledkom by karanténu nemali povinnú, ak by súhlasili s tým, že do týždňa podstúpia druhý test. Toto by uľahčilo vedeniu NHL úlohu.

„Bolo by veľmi, veľmi nápomocné pre stratégiu návratu k hraniu v budúcej sezóne, ak by pilotný program išiel dobre a stal by sa rozšírenejší,“ poznamenal Daly.

Ak by 14-dňová karanténe zostala v platnosti, liga by bola nútená byť kreatívna a vytvoriť nové divízie, pričom jednou by bola kanadská, v ktorej by hralo len sedem tímov z Kanady. Zabránilo by sa tak cezhraničnému prechodu. Momentálne sa však Daly nechce viazať na žiaden konkrétny formát.

„Budem úprimný, keď poviem, že tam nie je žiaden pravdepodobný scenár. Inými slovami, nedokázal by som si vybrať jeden. Mohol by som práve teraz identifikovať 10-12 scenárov a nebol by som schopný vybrať ten pravdepodobný,“ skonštatoval Daly.

„Hoci musíme urobiť tieto rozhodnutie v priebehu týždňov, nemohol by som vám povedať, či sa prikláňame k jednému alebo druhému. Bude to skutočne produkt celej kopy zvažovaní, ktoré ešte musíme zhmotniť.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 10. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL