Aká je pravdepodobnosť, že Canucks vykúpia zo zmluvy Suttera?

Ben Kuzma z denníka Vancouver Province sa pozrel na pravdepodobnosť toho, že by tím Vancouver Canucks využil druhé okno na vykupovanie zmlúv na riešenie svojej situácie s platovým stropom.

Zámorský novinár sa špecificky zameral na Brandona Suttera, ktorého vykúpenie by tím mohol zvážiť, najmä, keď má vo svojej zmluve s „cap-hitom“ 4,375 milióna amerických dolárov platný už len jeden rok.

Momentálne je však pravdepodobnosť toho, že by to organizácia urobila, aby ušetrila 2,33 milióna dolárov, malá. Generálny manažér Jim Benning verí, že by strata Suttera tím bolela. Má však alternatívne riešenie, ako si zmanažovať platový rozpočet – poslať hráčov na „farmu“ cez waiver listinu, ktorá v súčasnej situácii nebude takým rizikom ako obvykle.

„Som zmierený s tým, že by sme tu mali hráčov navyše, ktorých môžeme poslať dole. Nemyslím si, že vo svete stagnujúceho platového stropu je nejaké riziko toho, že by si niekto niekoho stiahol z waiver listiny. A ak áno, tak dobré pre nich,“ poznamenal Benning.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 27. 10. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL