Využijú Blackhawks Seattle na to, aby sa zbavili Seabrooka?

Vyzerá to takmer nemožne predstaviť si, ako tím Chicago Blackhawks vymieňa obrancu Brenta Seabrooka s jeho aktuálnym kontraktom. Šanca, že opustí „veterné mesto“ tam však stále je.

Mark Lazerus verí, že Blackhawks ponúka spôsob, ako sa zbaviť preplateného veterána, tím Seattle Kraken, do ktorého by ho mohli vymeniť počas rozširovacieho draftu.

Za touto myšlienkou sa skrýva motivácia Seattlu pridať do mužstva veterána s vodcovskými kvalitami, ktorý vie, čo je potrebné na zisk Stanleyho pohára.

„Zdroj blízky k Seabrookovi povedal, že nemá záujem vzdať sa klauzuly o nevymeniteľnosti, ale rovnaký zdroj nevylúčil predstavu, že by Seabrook putoval počas rozširovacieho draftu do Seattlu, ak by sa Blackhawks dokázali s Kraken na niečom dohodnúť,“ poznamenal Lazerus.

Lazerus dodal, že by problémom nebol platový strop, no momentálne nie je pravdepodobnosť toho, že by k tomu v skutočnosti aj došlo, vysoká. Tridsaťpäťročný Seabrook má zmluvu s „cap-hitom“ 6,875 milióna dolárov platnú do konca sezóny 2023/24.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 27. 10. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL