Jets si upísali trénerovho obľúbenca. Požiadal Niku o výmenu?

Tím Winnipeg Jets v utorok podpísal novú dvojročnú, jednocestnú zmluvu s priemerným platom 725 000 amerických dolárov s útočníkom Jansenom Harkinsom.

Dvadsaťtriročný rodák Kanaďan patrí medzi obľúbencov trénera Paula Maurice, ktorý viackrát ocenil jeho pracovitosť a dokonca predpovedal, že vďaka nej zotrvá v NHL ďalších 14 rokov. Len pred dvoma rokmi pritom hrával len v ECHL.

Poslednú sezónu začal v AHL, kde odohral 30 zápasov so ziskom 31 bodov (7+24). Potom zažil svoj debut v NHL a v prvom tíme zotrval až do konca sezóny. V 29 dueloch základnej časti si pripísal sedem bodov (2+5) a v troch dueloch dohrávky strelil jeden gól.

Požiadal Sami Niku o výmenu?

Z Winnipegu sa tiež začali šíriť špekulácie, že obranca Sami Niku, ktorý je stále obmedzeným voľným hráčom bez zmluvy, požiadal vedenie Jets o výmenu. Jeho agent Mike Curran sa k tomu vyjadril pre denník Winnipeg Free Press.

„Normálne by som to nekomentoval, ale nie, nepožiadali sme o výmenu. Spomína sa to, ale neprišlo to od nás. Niku sa tu zabýval. Malo by hovoriť veľa o jeho túžbe zostať to, že ako chlapec zostal počas pandémie tu a nevrátil sa do Fínska,“ poznamenal Curran.

„Všetko ide v rokovania fajn. Nebudem hovoriť veľa o tom, čo sa povedalo alebo urobilo, ale mali sme skvelé konverzácie. Je vo Winnipegu a chce tam zostať.“

Niku zaznamenal päť asistencií v 17 zápasoch, ktoré odohral v minulej sezóne za Jets. V nižšej AHL pridal 14 bodov (3+11) v 18 stretnutiach. V NHL doteraz odohral dokopy 48 duelov so ziskom desiatich bodov (2+8).


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 10. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL