S akou offer sheet by tímy mohli uspieť v prípade Erika Černáka?

Nie raz a nie jedným odborníkom bol Erik Černák zaradený medzi hráčov, ktorých by sa v tomto roku mohla dotknúť tzv. offer sheet. Tou by sa iný tím snažil Tampe slovenského obrancu doslova ukradnúť.

Lightning sú v tomto smere v nezávidenia hodnej situácii, pretože majú pod platovým stropom k dispozícii menej ako 3 milióny dolárov a okrem Černáka sú obmedzenými voľnými hráčmi aj obranca Michail Sergačov a útočník Anthony Cirelli. Ani jedného z trojice by tím nechcel stratiť.

V lige však nájdeme aj pár tímov, ktoré majú dostatok priestoru, aby ponúkli týmto hráčom zmluvy, ktoré by majstrovský klub dorovnával len s ťažkosťami. Koľko dolárov by potenciálny záujemca mohol ponúknuť košickému rodákovi, aby to reálne ohrozilo jeho zotrvanie v Tampe?

Sonny Sachdeva z televízie Sportsnet si myslí, že na Černáka by mohla prísť offer sheet vo výške 2,18 až 4,36 milióna amerických dolárov, pričom čím by sme boli bližšie k hornej hranici, tým by bolo pre Lightning ťažšie dorovnať to a vyžiadalo by si to ešte viac rošád v zostave.

„Nebude budiť taký záujem ako Sergačov, ale v závislosti od toho, čo sa stane ostatným dvom obmedzeným voľným hráčom Bolt, by sa mohol stať postrádateľnou komoditou. Nebude riešením pre tím hľadajúci hviezdu do prvého páru, ale určite dokáže byť solídnym prínosom pre tím, ktorý by si chcel posilniť hĺbku alebo prvú štvorku obrancov,“ poznamenal Sachdeva.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 30. 10. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL