Coyotes sa nakoniec vzdali práv na svoju prvú draftovú voľbu

Tím Arizona Coyotes sa nakoniec vzdal práv na obrancu Mitchella Millera, ktorého draftoval v tomto roku ako svojho prvého hráča z celkového 111. miesta.

Táto novinka prišla len tri dni po tom, čo denník The Arizona Republic zverejnil príbeh o tom, ako Miller na strednej škole šikanoval čierneho a postihnutého spolužiaka Isaiaha Meyer-Crothersa.

Kým iné tímy z tohto dôvodu dávali od Millera na drafte ruky preč, Coyotes o jeho minulosti vedeli, ale aj tak ho draftovali.

Prezident Xavier Gutierrez pôvodne tvrdil, že sa tím nebude od Millera dištancovať a radšej sa zameria na riešenie. Chcel s ním pracovať, vzdelávať ho a konečnou predstavou bolo, že raz bude lídrom v hnutí zameranom proti šikovaniu a rasizmu.

Organizácia však nakoniec svoj postoj zmenila.

„Rozhodli sme sa s okamžitou platnosťou vzdať práv na Mitchella Millera. Pred jeho draftovaním sme vedeli o incidente z roku 2016. Takto typ správania sa nám nepáči, ale zobrali sme to ako šancu vzdelávať Mitchella, aby bol zodpovedný za svoje činy a poskytli mu príležitosť byť lídrom v snahách zameraných proti šikovaniu a rasizmu,“ povedal Guttierez.

„O celej tejto záležitosti sme sa však toho dozvedeli viac a čo je dôležitejšie, spoznali sme vplyv, aký to malo na Isaiaha a rodinu Meyer-Crothersových. To, čo sme sa dozvedeli, nie je v súlade s našimi hodnotami a víziou a viedlo k rozhodnutiu vzdať sa jeho práv.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 30. 10. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL