Nad Frederikom Andersenom v novej sezóne visia otázniky

Očakávania v Toronte sú, že brankár Frederik Andersen zažije sezónu, v ktorej zareaguje na ročník 2019/20. Tiež sa však očakáva, že jeho náhradník Jack Campbell odchytá viac duelov. Brankárska situácia Maple Leafs bude veľmi zaujímavá.

Andersen vstupuje do posledného roku svojej zmluvy a Campbell bude na neho tlačiť. Ak by obaja na výzvu zareagovali dobre, Dán by mohol byť po sezóne v pozícii, v ktorej by na hráčskom trhu dostal dobre zaplatené. Alebo by ho Leafs vymenili.

„Sme zvedaví na to, či Andersen bude čerpať nejakú motiváciu zo skutočnosti, že bude hrať o novú zmluvu. Vydarená základná časť nasledovaná úspechom v play-off by z neho mohli urobiť jedného z najlepšie platených brankárov na trhu s voľnými hráčmi v roku 2021. A to aj napriek tomu, že finančné obmedzenia budú pre pandémiu stále súčasťou NHL,“ poznamenal Terry Koshan z Toronto Sun.

Nick Kypreos verí, že vydarený ročník by mohol pre Andersena znamenať podobnú zmluvu, akú podpísal s Calgary Jacob Markström – šesťročnú za 6 miliónov dolárov ročne. Z toho dôvodu bude zaujímavé, ako k nemu pristúpi Toronto, najmä, ak by sa darilo aj Campbellovi.

Problémy Leafs s platovým stropom sa nevyparia ani po budúcej sezóne a ak by Andersen žiadal 6 miliónov dolárov ročne, tím by nemusel byť schopný udržať si ho. Nemusela by sa im pritom páčiť predstava, že by o neho prišli bez ničoho. Problémom jeho výmeny by však mohlo byť, že by tím mohol mať v play-off tandem Campbell-Aaron Dell, ktorý až takú dôveru nevzbudzuje.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 30. 10. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL